Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
#1
Gıda bilimi nedir? gıda kimyası, biyokimya, enzim bilimi, gıda mikrobiyolojisi, nitelik denetim ve beslenme konularını kapsayan ilim dalı.

Web sitemiz siz değerli gıda bilimcileri ve gıda mühendisi için A dan Z ye akıllardaki soru işaretlerini kaldırıyoruz ve sizlere harika bilgiler sunuyoruz. İşimizin ehli olduğumuz için bu altın değerindeki bilgilerimizi ücretsiz olarak okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gıda Mühendisliği kısmı iki dala ayrılır. gıda bilimi ve gıda teknolojisi yer almaktadır. gıda biliminde, gıdaların kimyası, enzim bilimi, gıda mikrobiyolojisi, biyokimyasal, nitelik denetim vb. Konularla ilgilenilir. gıda teknolojisi ise gıda mühendisliğinde esas işlenerek, bitkisel ve hayvansal gıdaların işlenmesi ve biyoteknoloji ile ilgili konularla ilgilidir. gıda mühendisliği kısmı okumak isteyen kişilere 4 sene süresince şu dersler dost olacaktır. gıda mühendisliği dersleri, matematik, fizik, kimya, teknik resim, gıda mühendisliğine giriş, gıda mühendisliğinin esas işlemleri, gıda mühendisliği matematik ve daha bir hayli zorlu derslerden ibarettir.

Gıda Bilimi, gıda araştırmalarını inceleyen bir uygulamalı bilimdir. gıda Teknolojileri, gıda bilimcileri ve gıda mühendisleri için harika bir platform, gıda bilimini mühendislik, biyolojik ve fiziksel bilimlerin gıdaların doğasını, bozulma nedenlerini, gıda işlemenin temelini yapan ilkeleri ve tüketen kamu için gıdaları iyileştirmek için kullanılan bir dal
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)